aktivnosti

Radionica: Druga regionalna škola policy analize

Katarina Cvikl, istraživačica javnih politika iz think tanka Populari sudjelovala je na Drugoj regionalnoj školi policy analize u organizaciji hrvatskog Istraživačkog centra Gong. Škola je održana u Zadru u Hrvatskoj, od  17. do  21. 10. 2014.

Za razliku od prošle godine kada se škola bavila metodološkim aspektima policy analize, ove godine predavanja i radionice fokusirale su se na pitanja vezana za političku participaciju te političke i društvene promjene u zemljama regije.  Učesnici i predavači su pokušali pronaći odgovor na pitanje „Kako do promjena politika i društva “odozdo” i “izvana”“?

Posebna pažnja posvećena je trenutnoj krizi predstavničke demokracije i niskom nivou političke participacije. Sudionici, zajedno s predavačima, analizirali su društvene pokrete koji su u zadnje vrijeme ili u prošlosti iznikli u regiji. Tehnike koje koriste društveni pokreti i drugi oblici participacije ispitane su kroz prizmu mobilizacije kritične mase i postizanja dugoročnih društvenih promjena.

Škola je okupila predstavnike organizacija civilnog društva koje se bave pitanjima političke participacije i aktivističkih grupa iz cijele regije Jugoistočne Evrope, koji su kroz ovu radionicu uspostavili kontakte za suradnju na sličnim temama u budućnosti.

Agenda: Druga regionalna škola policy analize (.pdf) >>>