Pridruži nam se

Think tank Populari prepoznat je u i van Bosne i Hercegovine kao pouzdan izvor analiza u okviru svog domena interesa koje se temelje na dokazima i obimnim istraživanjima.

Populari je poznat po svojoj karakterističnoj metodologiji i sposobnosti da apstraktne i kompleksne koncepte pretvori u životne priče. Zahvaljujući tome, u mogućnosti je doprinijeti javnoj raspravi i uticati na kreatore politika, a za cilj ima svoje publikacije učiniti interesantnim i dostupnim svim ciljnim grupama uključujući i medije i javnost kako bi ih informirali o politikama koje su važne za svakodnevni život u Bosni i Hercegovini.

PROGRAM STICANJA PRAKSE – INTERNSHIP  

Program sticanja prakse u think tanku Populari je jedinstvena prilika za studente i one koji su nedavno diplomirali da iz prve ruke dožive šta znači uključiti se u istraživanje politika. S obzirom na naš praktični pristup, stažisti će učestvovati u svim aspektima istraživanja te će biti u prilici svakodnevno raditi sa iskusnim timom istraživača. To im omogućava, ne samo da posmatraju i učestvuju u procesu istraživanja kroz sve faze, već da tokom stažiranja izrade svoje vlastite projektne prijedloge.

Kako je posao u think tanku jako zahtijevan u smislu istraživačkih i analitičkih sposobnosti, kandidati moraju biti motivirani, ne samo da rade kao dio tima, nego i samostalno. Ne možemo garantirati da će svi učesnici programa raditi na željenim projektima, ali se trudimo da kod svih učesnika u obzir uzmemo interese i kvalifikacije kada odlučujemo o poziciji.

Trajanje programa nije određeno, ali najkraći period je 3 mjeseca.

Program sticanja prakse (stažiranje) u think tanku Populari se ne plaća, tj. radi se o volonterskom angažmanu. Putni troškovi i aranžmani (uključujući vize), kao i smještaj, obaveza su svakog kandidata ponaosob. Odlično poznavanje engleskog jezika je uvjet za učešće u programu. S obzirom da se praksa stiče u našem uredu u Sarajevu, znanje lokalnih jezika je prednost, ali ne i uvjet.

Zbog velikog broja aplikacija, napominjemo da vašu aplikaciju moramo zaprimiti najmanje mjesec dana prije početka perioda koji ste naveli u aplikaciji. Ukoliko ste zainteresovani, molimo prijavite se putem ovog formulara >>>