aktivnosti

Konferencija: Jačanje održivog lokalnog i ruralnog razvoja u zemljama SAP-a kroz iskustva LEADER programa

Alida Vračić, izvršna direktorica Popularija učestvovala je na konferenciji “Jačanje održivog lokalnog i ruralnog razvoja u zemljama SAP-a kroz iskustva LEADER programa“ koja se održala od 19. do 21. 05. 2008. u Budimpešti, Mađarska.

Ovu međunarodnu konferenciju i posjetu organizirao je Međunarodni centar za demokratsku tranziciju (ICDT) u suradnji s Fondacijom ruralna radionica Mađarske (RWF) i  Stalnom radnom grupom za ruralni razvoj u jugoistočnoj Evropi (SWG).

Event je financijski podržala Centralna evropska inicijativa unutar svog “Know-how” programa razmjene (CEI KEP).

Cilj ICDT-a i partnera bio je da učesnicima konferencije prenesu evropska, a posebno, mađarska iskustva i primjere najboljih praksi u vezi uspješnog plana o lokalnom razvoju koji se koristi širom Evropske unije, te implementiraju krucijalnu početnu fazu programa koji uključuje veliki broj učesnika, a tiče se jačanja kapaciteta u okviru implementacije LEADER programa na području Zapadnog Balkana.

Agenda: Konferencija: Jačanje održivog lokalnog i ruralnog razvoja u zemljama SAP-a kroz iskustva LEADER programa (.pdf) >>>

Pozivnica za konferenciju Jačanje održivog lokalnog i ruralnog razvoja u zemljama SAP-a kroz iskustva LEADER programa (.pdf) >>>