Jugoistočna Evropa i Evropa 2014.

Alida Vračić, izvršna direktorica Popularija učestvovala je na međunarodnoj radionici na temu: “Jugoistočna Evropa i Evropa 2014.“ koja se održala 24. aprila 2013. u Bundestagu-njemačkom parlamentu u Berlinu. 


 

Radionica je organizirana od strane Udruženja jugoistočna Evropa („Suedosteuropa-Gesellschaft“), a podržana od Pakta stabilnosti za jugoistočnu Evropu pod pokroviteljstvom Republike Njemačke.

 

Nakon uvodnog obraćanja na tri teme radionice, (Balkan i Evropa nakon pridruživanja Hrvatske Evropskoj uniji,  Alati i drugi instrumenti za pristupanje Evropskoj uniji, i, Zapadni Balkan 2014. godine), učesnici su bili pozvani da doprinesu otvorenoj i konstruktivnoj diskusiji na kojoj su razmijenili svoje stavove i mišljenja. Radionica je održana pod Chatham House pravilima kako bi se olakšala otvorena i iskrena razmjena mišljenja i ideja.

 

Alida Vračić je učestvovala kao govornik na drugoj sesiji pod nazivom "Troškovi i koristi od procesa proširenja Evropske unije prema zemljama jugoistočne Evrope".

 

Više detalja o radionici možete pronaći u dokumentima na desnoj strani.

Proizvodi

Our publications are licensed under a Creative Commons license.

You are free to quote, copy and share this publication, as long as you attribute it to the think tank Populari.

Tekući Projekti
Iz Brazila u Brisel
FCO projekt "EU priče"
Više novca nego smisla u BiH?
FCO projekt "EU priče"