aktivnosti

Međunarodna konferencija: Evropa, ovdje i tamo: Analiza diskursa o evropeizaciji u medijima Zapadnog Balkana

Alida Vračić, izvršna direktorica Popularija učestvovala je na međunarodnoj konferenciji “Evropa ovdje i tamo: Analiza diskursa o evropeizaciji u medijima Zapadnog Balkana” koja se 8. i 9. juna 2013. održala na Fakultetu političkih nauka u Sarajevu.

Osim što je sudjelovala kao jedan od govornika u debati, Alida je na konferenciji prezentirala najnovije analize Popularija o izvještavanju bh. medija o EU temama. Debatiralo se o načinima na koje se medijsko izvještavanje o evropskim temama može unaprijediti u korist i u interesu građana.

Osim Popularija, debatirali su i predstavnici medija (Kenan Ćerimagić, TV Hayat i Nikola Marković, BHT1) te nevladinog sektora (Damir Banović, Centar za političke Studije, Nermina Hadžiomerović Evropski istraživački centar).

Novinski članak: fpn.unsa.ba: Evropa, ovdje i tamo: Analiza diskursa o evropeizaciji u medijima Zapadnog Balkana (.pdf) >>>

Informacija – Evropa, ovdje i tamo: Analiza diskursa o evropeizaciji u medijima Zapadnog Balkana (.pdf) >>>

Novinski članak: rrpp-westernbalkans.net: Konferencija „Evropa ovdje i tamo“ održana je 8.-9. Maja 2013. u Sarajevu (.pdf) >>>