aktivnosti

EU priče: Prezentacije & Debate

U Briselu je Populari uspješno organizirao dva eventa koji su se pod nazivom “Prezentacija i diskusija: EU priče” održali 11. juna 2013. g. u CEPSu (Center for European Policy Studies) i 12. juna 2013. u prostorijama Misije Bosne i Hercegovine pri Evropskoj uniji.

Vesna Malenica, Ajdin Perčo i Katarina Cvikl iz Popularija otputovali su u srce Evrope, u Brisel, kako bi prezentirali projekt “EU priče” koji je Populari implementirao tokom prošle godine uz financijsku podršku Britanske ambasade u Sarajevu.

Dva eventa u formi prezentacije i debate “Bosna i Hercegovina: Izazov Evropskoj uniji”, uspješno su organizirani u CEPSu (Center for European Policy Studies) i Misiji Bosne i Hercegovine pri EU u Briselu.

Osim promocije projekta “EU priče”, cilj Popularija bio je da potakne otvorenu diskusiju o perspektivama procesa približavanja Bosne i Hercegovine ka Evropskoj uniji.

Populari tim je prezentirao rezultate istraživanja donosiocima odluka u Evropskoj uniji te uspostavio direktne kontakte s predstavnicima Evropskog parlamenta, EEASa i Evropske komisije te ostvario partnerstva s ekspertima iz think tankova iz Brisela koji rade na politikama proširenja Evropske unije.

Kao prvi bh. think tank koji je organizirao ovu vrstu eventa u evropskoj prijestolnici, više smo nego zadovoljni povratnim informacijama i plodonosnom diskusijom koju smo ostvarili s učesnicima oba skupa.

Agenda: EU priče: Prezentacija & Debata u CEPSu (.pdf) >>>

Agenda: EU priče: Prezentacija & Debata u Misiji BiH (.pdf) >>>

Video: Intervju s Dinom Elezovićem, predstavnikom u Regionalnom predstavništvu Kantona Sarajevo u Briselu (Vimeo) >>>

Video: Intervju Steven Blockmans, viši istraživač i šef Odjela za vanjsku politiku u CEPSu (Vimeo) >>>

Video: Intervju s Igorom Davidovićem, ambasadorom i šefom ureda BH misije pri EU u Briselu (Vimeo) >>>

Video: Intervju Georg Ziegler, zamjenik šefa Odjela za BiH, Evropska komisija (Vimeo) >>>

Video: Intervju Erwan Fouere, bivši šef Delegacije EU u Bivšoj Jugoslavenskoj Republici Makedoniji i EU specijalni predstavnik (Vimeo) >>>