Biznis bus

U implementaciji projekta pokušali smo se fokusirati na oblasti sa različitim ekonomskim izazovima u oba entiteta.  Razmatrali smo kako poboljšati korist koju mali i srednji poduzetnici imaju od konsultanata (kroz dijagnozu problema, nuđenje rješenja i evaluacije progresa) i dostupnost konsultanata (kroz promociju posjeta na terenu, identifikacije raznih vrsta potrebnog znanja po različitim cijenama).


Ova brošura rađena je s ciljem da učesnike projekta “Business Bus” uputi na bitne i dostupne izvore pomoći. Teme su odabrane na osnovu problema identificiranih tokom konsultacija. Nastojali smo dati što konkretnije informacije o dostupnosti savjeta i pomoći iz određenih oblasti.

 

Iz tog razloga, fokusirali smo se na lokalne izvore koji su dostupni telefonskim putem i koji, ukoliko je to moguće, pružaju neku vrstu subvencija ili popusta za one koji prvi put koriste njihove usluge. Naravno, dostupno je mnogo više izvora pomoći nego što je ovdje navedeno, i mi želimo da potražite i dodatne izvore, ne samo zato što će informacije, imena i kontakt brojevi u ovoj brošuri uskoro zastarjeti, već u nadi da je ovo dovoljan input da vam da ideju koga slijedećeg možete kontaktirati ukoliko vam prvobitne konsultacije budu korisne.

Proizvodi

Our publications are licensed under a Creative Commons license.

You are free to quote, copy and share this publication, as long as you attribute it to the think tank Populari.

Vezano
Biznis bus
Da li postoji potreba za mobilnu biznis podršku u BiH?
Tekući Projekti
Iz Brazila u Brisel
FCO projekt "EU priče"
Više novca nego smisla u BiH?
FCO projekt "EU priče"