Radionica: Druga regionalna škola policy analize

Katarina Cvikl, istraživačica javnih politika iz think tanka Populari sudjelovala je na Drugoj regionalnoj školi policy analize u organizaciji hrvatskog Istraživačkog centra Gong. Škola je održana u Zadru u Hrvatskoj, od  17. do  21. 10. 2014. 


Izvor: Populari, 2014.

 

Za razliku od prošle godine kada se škola bavila metodološkim aspektima policy analize, ove godine predavanja i radionice fokusirale su se na pitanja vezana za političku participaciju te političke i društvene promjene u zemljama regije.  Učesnici i predavači su pokušali pronaći odgovor na pitanje „Kako do promjena politika i društva “odozdo” i “izvana”“?


Posebna pažnja posvećena je trenutnoj krizi predstavničke demokracije i niskom nivou političke participacije. Sudionici, zajedno s predavačima, analizirali su društvene pokrete koji su u zadnje vrijeme ili u prošlosti iznikli u regiji. Tehnike koje koriste društveni pokreti i drugi oblici participacije ispitane su kroz prizmu mobilizacije kritične mase i postizanja dugoročnih društvenih promjena.

 

Škola je okupila predstavnike organizacija civilnog društva koje se bave pitanjima političke participacije i aktivističkih grupa iz cijele regije Jugoistočne Evrope, koji su kroz ovu radionicu uspostavili kontakte za suradnju na sličnim temama u budućnosti.


Više detalja o školi možete naći u dokumentima na desnoj strani.

Proizvodi

Our publications are licensed under a Creative Commons license.

You are free to quote, copy and share this publication, as long as you attribute it to the think tank Populari.

Tekući Projekti
Iz Brazila u Brisel
FCO projekt "EU priče"
Više novca nego smisla u BiH?
FCO projekt "EU priče"