publikacija

Info Paket: Biznis bus

U implementaciji projekta pokušali smo se fokusirati na oblasti sa različitim ekonomskim izazovima u oba entiteta.  Razmatrali smo kako poboljšati korist koju mali i srednji poduzetnici imaju od konsultanata (kroz dijagnozu problema, nuđenje rješenja i evaluacije progresa) i dostupnost konsultanata (kroz promociju posjeta na terenu, identifikacije raznih vrsta potrebnog znanja po različitim cijenama).

Ova brošura rađena je s ciljem da učesnike projekta “Business Bus” uputi na bitne i dostupne izvore pomoći. Teme su odabrane na osnovu problema identificiranih tokom konsultacija. Nastojali smo dati što konkretnije informacije o dostupnosti savjeta i pomoći iz određenih oblasti.

Iz tog razloga, fokusirali smo se na lokalne izvore koji su dostupni telefonskim putem i koji, ukoliko je to moguće, pružaju neku vrstu subvencija ili popusta za one koji prvi put koriste njihove usluge. Naravno, dostupno je mnogo više izvora pomoći nego što je ovdje navedeno, i mi želimo da potražite i dodatne izvore, ne samo zato što će informacije, imena i kontakt brojevi u ovoj brošuri uskoro zastarjeti, već u nadi da je ovo dovoljan input da vam da ideju koga slijedećeg možete kontaktirati ukoliko vam prvobitne konsultacije budu korisne.

Info paket možete preuzeti ovdje (.pdf) >>>