tim

Alida Vračić, Izvršna Direktorica

Alida Vračić je politolog i osnivačica istraživačkog centra Populari. Diplomirala je pravo na Sveučilištu u Sarajevu, te za vrijeme studija učestvovala u Tempus projektu, Karl-Franzens u Grazu, gdje se specijalizirala za kazneno pravo. Alida je također magistar međunarodne javne politike University College London (UCL), te je završila Executive Education za lidere nevladiih organizacija na Kennedy School of Governance (Harvard).

Prije osnivanja Think tanka Popularij, Alida je radila za tužiteljski tim Državnog suda u Bosni i pri Komisiji za ljudska prava pri Ustavnom sudu Bosne. Također je vodila nekoliko projekata na Balkanu za Centar za ljudska prava na Sveučilištu u Sarajevu i Španjolski institucionalni program. Alida je pozvana da sudjeluje u nekoliko programa, uključujući UK / Chevening, Njemački Marshall Fond Sjedinjenih Država i njemačke fondacije Merkator.

Alida redovito predstavlja svoj rad na Europskim forumima i  čest je gost regionalnim i svjetskim medijima za pitanja balkanske i europske politike – The New York Times, The Economist, Frankfurter Allgemeine Zeitung, Neue Zürcher Zeitung, The Standard, Reuters, Deutsche Welle