Kako postići jednake standarde zaštite ljudskih prava u oba bh. entiteta
Činimo li pravi izbor? - Saga o reformi Institucije Ombudsmana BiH

Nakon imenovanja tri državna ombdusmena u decembru 2008 godine, tim analitičara iz Popularija je istražio efekte ove reforme. Uzimajući u obzir važnost mehanizma zaštite ljudskih prava u BiH, smatramo da reforma ove veličine služi kao dobar primjer za analizu cjelokupne slike o načinu implementacije reformi u BiH.

INFO PAKET
Biznis bus

Ovaj pilot projekat finansirala je ambasada Velike Britanije u BiH, implementirali su ga EPIC i Populari. Glavni cilj projekta je bio istražiti da li bi ovakva vrsta mobilne podrške biznisima -“Business Bus” poboljšala pristup malih biznisa izvorima podrške.

Dokumentarni TV projekt o Balkanu
Povratak u Evropu

Ova dokumentarna serija iz deset dijelova je jedan on najambicioznijih TV projekata o jugoistočnoj Evropi napravljen posljednjih godina. Daje ljudima koji su pridonijeli progresu regiona od sredine 1990-ih mogućnost da komentiraju na svoju trenutnu situaciju: umjetnici, advokati, novinari, aktivisti, gradonačelnici i fudbaleri govore svoju verziju priče. Sa snažnim slikama, ovih deset, 52-minutnih epizoda pružaju novu perspektivu na sadašnjost i moguću budućnost regiona.

Prosperitet Doboja, energija i budućnost Bosne i Hercegovine
Bosanska tvrđava

Doboj, koji je u ratu bio razdijeljen, da bi danas bio podijeljen na četiri dijela, je nekad bio centar etničkih tenzija. Ali, dvanaest godina poslije rata, postao je primjer međuetničke harmonije. Razvoj ovog regiona ograničavaju ekonomski problemi iako nadu za budućnost ovog regiona kao i čitave BiH predstavlja uspostava regionalno integrisane energetske industrije.

Kako međunarodni protektorat šteti evropskoj budućnosti Bosne i Hercegovine
Najgori u razredu

Bosna i Hercegovina je žestoko kritikovana zbog loših rezultata u sigurnosnom sektoru. U ovom izvještaju, mi tvrdimo da BiH ustvari ima impresivne performanse u spomenutoj oblasti te da glavni problemi glede reforme sigurnosnog sektora leže u dvostrukim standardima međunarodne zajednice kao i nedostatku fleksibilnosti OHR-a.