Razbijanja negativnih stereotipa o Bosni i Hercegovini
DEkonstruiraj

Domaći mediji često emitiraju izvještaje bez kritičkog osvrta ili komentara. To u konačnici doprinosi stvaranju osjećaja apatije koji danas prožima bh društvo.

Pregovori EU o reformama za ukidanje viznog režima
Projekat ''Bijela Šengen lista''

Projekat ''Bijela Šengen lista'' je zajednički istraživački projekat Popularija i ESI-a kojim se želi osigurati da se proces koji vodi EU temelji na zaslugama: da će EU biti stroga, ali pravedna!

Napravite virtualnu turneju po srednjoj Bosni!
Multi-kulti u bosanskim planinama

Populari je, u suradnji sa ESI-jem provodio istraživanje u regije srednje Bosne. Rezultati istraživanja rasparčani su i predstavljeni putem raznovrsnih komunikacionih kanala - posebno u kratkom filmu.

Da li postoji potreba za mobilnu biznis podršku u BiH?
Biznis bus

Biznis bus je tromjesečni pilot projekat osmišljen da istraži da li mobilna ekipa biznis konsultanata može biti održivo rješenje za pružanje usluga poslovnog savjetovanja malim firmama na području BiH.

Krenimo na put jugoistočnom Evropom
Povratak u Evropu

Krenimo na put jugoistočnom Evropom. Šta je tako fascinantno o ovoj raznobojnoj cjelini koja se zove "Balkan"? Istorija je pisana na starim rimskim i otomanskim putevima, u razvijajućim urbanim centrima kao što je Tirana i u planinskim krajolicima Crne Gore. Sa životnim pričama i onim koje su zasnovane na rezultatima naučnog istraživanja Evropske inicijative za stabilnost (ESI).