Fondacija za razvoj zajednica Mozaik


Fondaciju Mozaik čini tim entuzijastičnih profesionalaca čiji je cilj podstaći mlade da postignu izvrsne rezultate. Svakodnevno ulažu mnogo napora u kreiranje programa koji će doprinijeti ekonomskoj i društvenoj stabilnosti BiH. Dosadašnji rezultati Mozaika su motivacija za još kreativniji i naporniji rad kako bi pokrenuli najvažniji resurs našeg društva – mlade.    

   

Osnovani su 2002. godine s ciljem podsticanja razvoja ruralnih zajednica. Danas, Mozaik je vodeća društveno poduzetna organizacija u regionu, čija je vizija ekonomski i društveno jaka BiH. Hrabro koračaju ka svojoj misiji – do 2023. godine stvoriti armiju mladih i poduzetnih ljudi, koji otvaraju nova radna mjesta i koji su uzor za 70% mladih koji sanjaju o odlasku iz zemlje.

 

Fokus Mozaika je mobilizacija lokalnih resursa i održivost društvenog i ekonomskog razvoja što postiže kroz svoje programe: Omladinske banke i All Inclusive. Kroz dodjelu grantova podržavaju neformalne grupe mladih i organizacije čije akcije donose ekonomsku i društvenu dobit. Otvaranjem dva društvena biznisa, EkoMozaika d.o.o. i Agencije MaŠta primjer su uspješnog poslovanja i odgovornosti prema društvu.

 

www.mozaik.ba