Iz medija

Za svog postojanja, Populari se dosta puta pojavljivao u medijima, Der Standard, Radio slobodna Evropa, Deutsche Welle, The National, The Guardian, FAZ.net, The Economist, REUTERS, brojne lokalne radio i TV stanice te pisani mediji.  Gostovali smo na mnogim televizijskim emisijama gdje smo u programu uživo davali intervjue. Predstavili smo vam samo neke od njih.


Dokumentarni TV projekt o Balkanu
Povratak u Evropu

Ova dokumentarna serija iz deset dijelova je jedan on najambicioznijih TV projekata o jugoistočnoj Evropi napravljen posljednjih godina. Daje ljudima koji su pridonijeli progresu regiona od sredine 1990-ih mogućnost da komentiraju na svoju trenutnu situaciju: umjetnici, advokati, novinari, aktivisti, gradonačelnici i fudbaleri govore svoju verziju priče. Sa snažnim slikama, ovih deset, 52-minutnih epizoda pružaju novu perspektivu na sadašnjost i moguću budućnost regiona.

Krenimo na put jugoistočnom Evropom
Povratak u Evropu

Krenimo na put jugoistočnom Evropom. Šta je tako fascinantno o ovoj raznobojnoj cjelini koja se zove "Balkan"? Istorija je pisana na starim rimskim i otomanskim putevima, u razvijajućim urbanim centrima kao što je Tirana i u planinskim krajolicima Crne Gore. Sa životnim pričama i onim koje su zasnovane na rezultatima naučnog istraživanja Evropske inicijative za stabilnost (ESI).

Populari event
Evropska Bosna? Mitovi i stvarnost uoči PIC-a

Sarajevo, Bosna i Hercegovina

Prosperitet Doboja, energija i budućnost Bosne i Hercegovine
Bosanska tvrđava

Doboj, koji je u ratu bio razdijeljen, da bi danas bio podijeljen na četiri dijela, je nekad bio centar etničkih tenzija. Ali, dvanaest godina poslije rata, postao je primjer međuetničke harmonije. Razvoj ovog regiona ograničavaju ekonomski problemi iako nadu za budućnost ovog regiona kao i čitave BiH predstavlja uspostava regionalno integrisane energetske industrije.

Kako međunarodni protektorat šteti evropskoj budućnosti Bosne i Hercegovine
Najgori u razredu

Bosna i Hercegovina je žestoko kritikovana zbog loših rezultata u sigurnosnom sektoru. U ovom izvještaju, mi tvrdimo da BiH ustvari ima impresivne performanse u spomenutoj oblasti te da glavni problemi glede reforme sigurnosnog sektora leže u dvostrukim standardima međunarodne zajednice kao i nedostatku fleksibilnosti OHR-a.