Iz medija

Za svog postojanja, Populari se dosta puta pojavljivao u medijima, Der Standard, Radio slobodna Evropa, Deutsche Welle, The National, The Guardian, FAZ.net, The Economist, REUTERS, brojne lokalne radio i TV stanice te pisani mediji.  Gostovali smo na mnogim televizijskim emisijama gdje smo u programu uživo davali intervjue. Predstavili smo vam samo neke od njih.


Voditeljica ureda
Hejdi Petrović
Centar za ekonomska rješenja
49
sub
Podržite nas

Think tank Populari je nezavisni, nestranački i neprofitni centar za istraživanje politika koji se snažno oslanja na finansijsku podršku fondacija, ambasada, drugih organizacija i pojedinaca.

sub
Kontakt
sub
Pridruži nam se

Think tank Populari prepoznat je u i van Bosne i Hercegovine kao pouzdan izvor analiza u okviru svog domena interesa koje se temelje na dokazima i obimnim istraživanjima.

Populari je poznat po svojoj karakterističnoj metodologiji i sposobnosti da apstraktne i kompleksne koncepte pretvori u životne priče. Zahvaljujući tome, u mogućnosti je doprinijeti javnoj raspravi i uticati na kreatore poli

n/a
home blurb

Preispitujući stari oligarhijski sistem, Populari su se bavili problemima urbanih plebejaca, poput ograničavanja ropstva, povećavanja građanskih prava, preraspodjelu zemljišta i pomoć siromašnima. Populari je think tank u BiH.

FCO - Ured za vanjske poslove i odnose sa zemljama Commonwealth-a
Ambasada Velike Britanije u Bosni i Hercegovini

Britanska ambasada u Sarajevu je službeni predstavnik Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske u Bosni i Hercegovini.  Britanska ambasada razvija i održava odnose ovih dviju zemalja po raznim pitanjima (političkim, trgovinskim, sigurnosnim iekonomskim) koja su od interesa za obje zemlje.  Britanska ambasada u BiH pomaže u reformama koje uključuju vladavinu prava, pravdu, antikorupciju i zaštitu, stvaranje uvjeta za članstvo u EU i NATO-u.  

Istraživačica javnih politika
Vedrana Čović
Analitičar
Niheer Dasandi
Istraživačica javnih politika
Katarina Cvikl