Iz medija

Za svog postojanja, Populari se dosta puta pojavljivao u medijima, Der Standard, Radio slobodna Evropa, Deutsche Welle, The National, The Guardian, FAZ.net, The Economist, REUTERS, brojne lokalne radio i TV stanice te pisani mediji.  Gostovali smo na mnogim televizijskim emisijama gdje smo u programu uživo davali intervjue. Predstavili smo vam samo neke od njih.


Pregovori EU o reformama za ukidanje viznog režima
Projekat ''Bijela Šengen lista''

Projekat ''Bijela Šengen lista'' je zajednički istraživački projekat Popularija i ESI-a kojim se želi osigurati da se proces koji vodi EU temelji na zaslugama: da će EU biti stroga, ali pravedna!

Napravite virtualnu turneju po srednjoj Bosni!
Multi-kulti u bosanskim planinama

Populari je, u suradnji sa ESI-jem provodio istraživanje u regije srednje Bosne. Rezultati istraživanja rasparčani su i predstavljeni putem raznovrsnih komunikacionih kanala - posebno u kratkom filmu.

Bosanskohercegovačka apatija spram EU
Izgubljeni u prevodu

Potpisivanjem Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju sa Evropskom unijom 2008. godine, Bosna i Hercegovina je započela proces pristupanja EU. Prevođenje pravne stečevine EU na zvanične jezike zemlje prvi je korak ka EU. Međutim, kao što je BiH uvijek bilo multietničko društvo, također je i zemlja u kojoj se govori više jezika i koja odgađa proces pristupanja EU.

index.hr - hayat.ba - 26.07.2009.
Mediji o izvještaju Popularija "Izgubljeni u prevodu"
derStandard.at - 18.05. 2009.
"Bosna i Hercegovina: Čudo koje ne sjaji"
Kako postići jednake standarde zaštite ljudskih prava u oba bh. entiteta
Činimo li pravi izbor? - Saga o reformi Institucije Ombudsmana BiH

Nakon imenovanja tri državna ombdusmena u decembru 2008 godine, tim analitičara iz Popularija je istražio efekte ove reforme. Uzimajući u obzir važnost mehanizma zaštite ljudskih prava u BiH, smatramo da reforma ove veličine služi kao dobar primjer za analizu cjelokupne slike o načinu implementacije reformi u BiH.