Iz medija

Za svog postojanja, Populari se dosta puta pojavljivao u medijima, Der Standard, Radio slobodna Evropa, Deutsche Welle, The National, The Guardian, FAZ.net, The Economist, REUTERS, brojne lokalne radio i TV stanice te pisani mediji.  Gostovali smo na mnogim televizijskim emisijama gdje smo u programu uživo davali intervjue. Predstavili smo vam samo neke od njih.


Iskustva Republike Hrvatske u okviru Poglavlja 27
Vodič kroz pristupne pregovore - Poglavlje 27: Okoliš

Vodič za poglavlje 27, okoliš, objašnjava šta su bili uvjeti EU vezano za okoliš, šta je Hrvatska morala uradit da ispuni te uvjete i šta to u praksi znači.

Iskustva predpristupnog procesa Republike Hrvatske
Dobri susjedi

Projekat Dobri susjedi ispituje korisne segmente hrvatskog pregovaračkog procesa i procesa pristupanja EU sa ciljem ostvariti pomak u raspravi u BiH vezanoj za EU te je pozicionirati u arenu praktičnih razgovora o koracima i konkretnim rješenjima zadataka koje je neophodno ispuniti zarad evropske budućnosti BiH.

source.ba - hercegovina.info - 25.01.2012.
"Hrvatsko DA snažan signal za BiH"
Bosanskohercegovačko “bijelo zlato”, izvoz sira na evropsko tržište
“Terroir“ sira

Čak i u djelima drevnih rimskih pisaca, područje sadašnje Bosne i Hercegovine pominjalo se u kontekstu proizvodnje i prerade mlijeka, u kojoj je sir bio jedan od glavnih proizvoda. Međutim, sudeći prema trenutnim strateškim dokumentima na svim administrativnim nivoima u BiH, čini se da je ova tradicija, zajedno sa potencijalnim koristima koje može imati za današnju ekonomiju, zaboravljena.

Populari portal
Parlamentarni SEARCHLIGHT

Uz financijsku podršku Open Society Instituta, think tank Populari je, u toku prošle godine, razvio portal "Parlamentarni SEARCHLIGHT", on-line bazu podataka bh. zakona i zakonodavnih procesa Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine.

Konferencija
Budućnost Bosne i Hercegovine u Evropi i euroatlanskoj zajednici?

Wilton Park, Velika Britanija

economist.com - vijesti.me - 05.11.2011.
"Turska na Balkanu: Dobra stara vremena?"
Zvanični simboli nacija i Bosna i Hercegovina
Politika, ljudi i bokserske rukavice

Zvanični simboli predstavljaju nacije, ljude, vlade i ostale različite društvene grupe, čak iako se svi ne poistovjećuju sa njima. Ovo je predmet političke dinamike, a ona je sklona promjenama. Da bi istražili ovu oblast u Bosni i Hercegovini (BiH), i to vrlo lokalno, na općinskom nivou, Populari tim je prikupio grbove iz svih bosanskohercegovačkih općina. Takva perspektiva koja obuhvata čitavu zemlju omogućila nam je da vizuelno analiziramo poruke koje općinski grbovi odašilju, te da li postoje određeni trendovi među njima.