EU priče: Prezentacije & Debate

U Briselu je Populari uspješno organizirao dva eventa koji su se pod nazivom "Prezentacija i diskusija: EU priče" održali 11. juna 2013. g. u CEPSu (Center for European Policy Studies) i 12. juna 2013. u prostorijama Misije Bosne i Hercegovine pri Evropskoj uniji. 

 


Vesna Malenica, Ajdin Perčo i Katarina Cvikl iz Popularija otputovali su u srce Evrope, u Brisel, kako bi prezentirali projekt "EU priče" koji je Populari implementirao tokom prošle godine uz financijsku podršku Britanske ambasade u Sarajevu.

 

Dva eventa u formi prezentacije i debate "Bosna i Hercegovina: Izazov Evropskoj uniji", uspješno su organizirani u CEPSu (Center for European Policy Studies) i Misiji Bosne i Hercegovine pri EU u Briselu.  

 

Osim promocije projekta "EU priče", cilj Popularija bio je da potakne otvorenu diskusiju o perspektivama procesa približavanja Bosne i Hercegovine ka Evropskoj uniji.

 

Populari tim je prezentirao rezultate istraživanja donosiocima odluka u Evropskoj uniji te uspostavio direktne kontakte s predstavnicima Evropskog parlamenta, EEASa i Evropske komisije te ostvario partnerstva s ekspertima iz think tankova iz Brisela koji rade na politikama proširenja Evropske unije. 

 

Kao prvi bh. think tank koji je organizirao ovu vrstu eventa u evropskoj prijestolnici, više smo nego zadovoljni povratnim informacijama i plodonosnom diskusijom koju smo ostvarili s učesnicima oba skupa. 

 

Više detalja o eventima možete pronaći u agendi i video zapisima na desnoj strani.