Međunarodni okrugli stol: Platforma SOFIJA 2015

Alida Vračić, izvršna direktorica Popularija sudjelovala je na međunarodnom okruglom stolu "Evropska unija u promjenjivom globalnom okruženju: Što čeka EU susjede" koji se u okviru Platforme Sofija 2015 održao u organizaciji Evropskog vijeća za vanjske odnose (EFCR) i Ministarstva vanjskih poslova Bugarske 23. jula/srpnja 2015. godine u Sofiji, u Bugarskoj. 

 


Izvor: Populari, 2015.

 

Okrugli stol pod nazivom "Evropska unija u promjenjivom globalnom okruženju: Što čeka EU susjede" imao je za cilj inicirati raspravu i prezentirati nove ideje za reviziju kao i za izmjene i dopune Globalne strategije za vanjsku politiku i sigurnost EU, uključujući situaciju na Balkanu, u Turskoj i istočnom susjedstvu.

 

Alida Vračić sudjelovala je na ovom međunarodnom okruglom stolu s visokom predstavnicom Evropske unije za vanjske poslove i sigurnosnu politiku i podpredsjednicom Evropske komisije, Federicom Mogherini, te predstavnicima regionalnih think-tankova. Više od 40 stručnjaka iz 14 zemalja imali su priliku u raspravi s Federicom Mogherini o strategiji globalne vanjske politike Evropske unije i evropske susjedske politike, iznijeti svoje stavove, mišljenja i ideje.

 

Kao jedna od panelista, a zajedno s kolegama iz Srbije, Albanije, Makedonije i Turske, Alida je sudjelovala u diskusiji "Nedovršeni posao Evropske unije na Zapadnom Balkanu i u Turskoj: Kako dalje?". 

 

Više informacija o međunarodnom okruglom stolu i temama o kojima se diskutiralo možete pronaći u dokumentu na desnoj strani.

 

Proizvodi

Our publications are licensed under a Creative Commons license.

You are free to quote, copy and share this publication, as long as you attribute it to the think tank Populari.

Tekući Projekti
Iz Brazila u Brisel
FCO projekt "EU priče"
Više novca nego smisla u BiH?
FCO projekt "EU priče"