20.međunarodna radionica Konzorcijske studijske grupe Partnerstva za mir "Regionalna stabilnost u jugoistočnoj Evropi: 15 godina izgradnje mira na Zapadnom Balkanu–naučene lekcije i aktuelni izazovi

Alida Vračić, izvršna direktorica Popularija učestvovala je na međunarodnoj radionici "15 godina izgradnje mira na Zapadnom Balkanu – naučene lekcije i aktuelni  izazovi“ koja se održala od 23. do 26. 04. 2010. u dvorcu Rothschild u Reichenau, Rax, Austrija. 


 

Konzorcijska studijska grupa Partnerstva za mir „Regionalna stabilnost u Jugoistočnoj Evropi" nastoji procijeniti situaciju u zemljama jugoistočne Evrope kroz povećanu međunarodnu suradnju i strateško istraživanje na akademskom nivou.  Radionica se fokusirala na proučavanje glavnih problema te radu na pronalasku mogućih rješenja. 

 

Učestvujući na ovoj radionici, učesnici su nastojali doprinijeti stvaranju i poboljšanju akademske mreže u području sigurnosne politike u zemljama jugoistočne Evrope.

 

Radionicu je organizirala Direkcija za sigurnosne politike austrijskog Ministarstva obrane i sporta, Institut za podršku miru i upravljanje konfliktima Nacionalne akademije obrane u Beču, te Konzorcij Akademije obrane i Instituta za sigurnosne studije Partnerstva za mir.